Bak kärlek, ett ord med två innebörder?

- Gammal goding i repris -

 

Jag älskar att baka, speciellt till låten ”Red hot chilli peppers – Otherside” eftersom man kom in i rätt rytm då.

Men på senare tid har det tyvärr kommit fram att det är lite smärre ”fjolligt” eller till och med gay att baka, men detta är bara ett stort missförstånd!  Jag ska ta det från början för alla som inte visste det, och ni andra som redan vet det här kan väl gå och gräva ner er någonstans.

 

Allting började när en grupp svenska entusiaster började tycka att det där med bakning inte var helt fel. Faktiskt till och med så kul att de tyckte att ordet bakning inte riktigt beskrev känslan när man bakar utan uppfann den nya termen ”Bak kärlek”.

 

Ordet Bakkärlek spreds sig med en snabbhet som bara kan uppnås av Dolph Lungrens hand, och ordet fanns snart i alla dialekter i hela Sverige (I Skåne lät det mer som när en potatis hade fastnat i halsen).

 

Den ursprungliga gruppen börjar nu förstå att ordet snart måste spridas till andra språk och kulturer och får genast, så att säga, ”eld i backen” med att internationalisera ordet. Men den lilla godhjärtade gruppen stötte snabbt på patrull när det skulle översätta det till engelska eftersom ingen under den här tidseran kunde någon av det här exotiska språket.

Men efter mycket övervägande kom det fram till att den mest ekonomiska slutsatsen var att helt enkelt översätta det ordagrant med ett såkallat ”lexikon” (En bok som alla ordet finns i alfabetisk ordning och man kan ”lätt” översätta det till ett annat språk, om denna mytoms bundna bok verkligen existerar förtäljer inte historien).

 

När det slog upp ”bak” hittade det två ord nämligen ”Butt” och ”baking” och av misstag valde det ”butt” som inte alls betyder bakning utan står istället för ”rumpa”!

När det senare slog upp ”kärlek” fick det bara fram en förklaring ”love”.  Och om man slog ihop det här två orden fick det en traumatisk följ, nämligen ”ButtLove” som inte alls betyder bakkärlek, utan istället betyder något mycket äckligare och gay.

Alltså är det inte så konstigt att många tycker att bakning är gay när det fick den här översättningen!

Med vanlig hälsning

Niklas

 


Kommentarer
Postat av: C!

ofc! Like I always suspected!

(btw, snart är det du som är besatt av Dolph, inte jag ^^)

2009-11-25 @ 22:35:16
URL: http://claradidam.blogg.se/
Postat av: Erik

Dina berättelser säger mer än tusen ord!

2009-11-26 @ 15:51:26

Skriv gärna din åsikt här!

P.S Cornflakes paketet tycker om när våra läsare har olika åsikter, bara det har samma åsikt som Niklas. D.S


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback